Het is belangrijk om te onthouden dat het gaat om het gebaar en niet om de waarde van het cadeau. Een klein, persoonlijk cadeau kan net zo waardevol zijn als iets duurs.

Wij hebben alvast enkele ideeën voor werkgevers en collega’s om de dag van de planner een speciaal karakter te geven. Planners laten zien dat je ze waardeert hoeft geen exorbitante hoeveelheid geld te kosten. Geef bijvoorbeeld de planner een beetje vrije tijd om bij te komen en hun privéleven op te pakken. Je zou de halve dagen net voor lange weekenden kunnen plannen als je extra waardering wilt tonen.

Je zou een relevante spreker of influencer uit de branche kunnen uitnodigen om binnen te komen en hun kennis en ervaring te delen of breng een lokale artiest of band mee om voor de afdeling op te treden. Zoek indien mogelijk muzikanten die passen bij de smaak van de planners en speel nummers waarvan u weet dat ze ervan genieten.

Laat iedereen van zijn team iets schrijven voor de planner. Een kaartje zal zeker gewaardeerd worden. Ga verder dan het standaard bedankje. Stel een speciale bedankvideo samen met de teamleden van de planner. Publieke erkenning is nog beter. Of het nu tijdens een wekelijkse vergadering is, tijdens de lunchpauze, of via een medewerker van de maand programma, vind een manier om planners te belonen voor hun harde werk.

Werknemers hebben soms de hele dag haast, en zelfs als ze aan het lunchen zijn, hebben ze misschien geen moment om hun gedachten te ordenen en op te laden. Langere lunchpauzes kunnen hun dag meer flexibiliteit bieden en hen misschien de kans geven om te gaan eten op een andere plek waar, daar waar ze normaal gesproken niet kunnen komen.

Iedereen heeft zijn favoriete bordspel. Organiseer tijdens de dag van de planner een moment en moedig medewerkers aan om er een mee te nemen die iedereen kan spelen. Houd hiervoor een paar tafels apart, zodat je meerdere spellen tegelijkertijd kunt spelen. Een ander idee zou kunnen zijn om cadeaubonnen te kopen. Als alternatief kan je ook bioscoopkaartjes weggeven aan de planners, zodat ze in hun eigen tijd kunnen genieten van een film met hun vrienden of familie.

Wie houdt er niet van een gratis lunch? Een picknick in de buitenlucht kan een geweldige manier zijn om waardering voor planners te tonen, vooral als het weer meewerkt. Er is niets mis aan het idee dat je als werkgever zelf deelneemt aan de lunch. Het kan ook een kans bieden voor iedereen om elkaar beter te leren kennen. Plan en organiseer een verrassingsfeest. Dit kan de geesten van planners echt opbeuren, vooral omdat je nooit weet wie zich misschien een beetje down voelt en waar je jezelf misschien niet eens van bewust bent.

Doneer aan een goed doel of goed doel naar keuze van de planner Het hoeft geen aanzienlijk bedrag te zijn. Iedereen op de werkvloer zal de kans om een dergelijke beslissing te nemen waarderen, en het feit dat je interesse toont in iets waar ze in geloven of waar ze om geven.

Wat dacht je van een tijdschriftabonnement naar keuze voor de leestafel in de kantine? Omdat er meerdere keren per jaar nieuwe nummers binnenkomen, mag je planners meerdere keren bedanken voor hun werk – niet slechts één keer. Even weg van de werkvloer kan ook. Nodig de planners uit voor een potje bowlen en leer ze ook buiten het werk kennen. 

Wat dacht je er van om eens je eigen parkeerplaats op te geven? En laat ze het niet alleen voor die dag gebruiken. Overweeg om de planner het gemak te geven en je eigen parkeervak een week over te laten nemen. Welke ideeën voor een dag voor waardering van planner heb jij op de werkplek uitgeprobeerd? Wat heeft voor jullie gewerkt?

Heb je ideeën, laat het ons weten.

wij hebben wat tips bij elkaar gezocht die je kunt gebruiken

houd het schoon en houd het leuk

Stel van tevoren een aantal ideeën voor activiteiten op het gebied van waarderingsdag voor planners samen, presenteer ze aan je werknemers en laat ze vervolgens kiezen welke ze het liefst zouden willen doen. Je kan de medewerkers ook altijd vragen om hun suggesties te delen en degene te kiezen die het beste bij de dag past volgens de bedrijfscultuur.